Geschiedenis en ontstaan
De dojo is in 1983 opgericht door Henk Stelwagen Sempai. Shudokan betekent letterlijk "een ruimte om de weg te leren". Shu betekent leren, Do staat voor de weg en Kan betekent ruimte. Na het overlijden van Henk Stelwagen Sempai (5e dan) in 1998 stond de Shudokan onder leiding van Rina Zwart Sempai (5e dan). In 2005 heeft Rina Zwart de dojo overgedragen aan Jeanet Pot (4e dan) en is de dojo verhuisd naar Leeuwarden. Vanaf 1 januari 2012 heeft Cees de Wit sempai ( 3e dan), de lessen van Jeanet Pot overgenomen en is de dojo verhuisd naar Heerenveen. De huidige (sinds 2014) dojoleider is Erik van Zanten sempai (5e dan kyudo).

 

Voormalige dojo in schingen:


Shudokan dojo, Schingen

Schieten in de dojo

de Azuchi

Trainingstijd en locatie
Behalve in de schoolvakanties trainen we elke dinsdagavond van 20.00 – 21.30 uur.

Adres: gymzaal van wijkcentrum “de Kempenaer”.
Dr. Wumkeslaan 4
8442 EM Heerenveen

 

Contributie
De eerste les is gratis. Er is een bijdrage in de algemene kosten. Deze is verdeeld in twee tarieven:

  • Volwassenen  per halfjaar €150,- of per jaar €300,-, (per maand €25,-)
  • Jeugd t/m 18 jaar, senioren boven 65, Studerenden  per halfjaar €125,- of per jaar €275,-.

Daarnaast is er een bijdrage in het gebruik van in bruikleen gegeven materialen (boog, pijl, handschoen) van €2,50 per les. De studenten van de Shudokan dojo worden ook geacht lid te worden van de Kyudo Renmei Nederland (KRN). De bondscontributie wordt door de KRN bepaald en is inbegrepen in de bovengenoemde bedragen.

Na inschrijving en het betalen van de bondscontributie ontvangt u uw kyudo paspoort. Dit paspoort geeft u toegang tot de activiteiten die de KRN organiseert voor haar leden.

Introductiecursus
Er bestaat de mogelijkheid om een introductiecursus van 12 lessen te volgen. De introductiecursus leidt tot het zelfstandig kunnen uitvoeren van een schot op de makiwara. De nadruk ligt op het uitvoeren van basishoudingen, basisbewegingen, basishandelingen en de gefaseerde opbouw van het schot. Kosten hiervoor zijn, inclusief materiaalgebruik: € 75,-. Speciale kleding is niet nodig, makkelijk zittende kleding en goede sokken wel.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Erik van Zanten

Telefoon: 058-2894077 of 06-12121745
e-mail: erik.van.zanten@kpnmail.nl

De natuurlijke uitdrukking van onszelf in kyudo moet het gevolg zijn van drie principes: waarheid, schoonheid, goedheid (shin, bi, zen) - Anzawa sensei